Menu

Jule/Nytårs hilsen fra Ungdomsudvalget

image
29. december 2016 kl. 20:36
Glædelig jul og godt nytår.

Når året går på hæld, er det altid tid til at tænke tilbage på året, der er gået. Vi har i ungdomsudvalget haft et forrygende år med mange forskellige aktiviteter og gode oplevelser.

Hvem husker ikke en iskold aften med indløb sammen med Koldby Hørdums 1. hold. Stor opbakning og en oplevelse for vore ungdomsspillere.
Som altid er der jo Vildbjerg Cup at tænke tilbage på. Det er den ”fedeste” oplevelse for børn og forældre. I år fik vi de yngste årgange i gang, og hvis man skal dømme ud fra, hvordan de gik op i det, så bliver det meget svært at forklare dem, at det ikke er en oplevelse, der kommer mange år frem i tiden. Vi er helt sikre på, at dette er en begivenhed, som til stadighed vil blive en fast tradition for ungdomsafdelingen i de kommende år. Hermed også en opfordring til at give netop dit barn denne oplevelse.

Der har igennem året også været en masse gode og jævnbyrdige kampe på stadion i Hørdum. Ligeledes en masse sjove og læringsrige træningstimer i Koldby. I den forbindelse vil vi gerne takke de frivillige trænere, som har brugt deres dyrebare fritid på at lave noget super godt træning for vore ungdomsspillere, så hermed en speciel stor tak til alle trænere og medhjælpere.

I år har Koldby Hørdum IF igen været en del af Forenings SFO´en. Vi har haft børn fra SFO´en omme på stadion i Koldby for at lege og spille fodbold. For at være en del af Forenings SFO kræver det, at vi har ungtrænere, som vil yde en stor indsats. Det har vi heldigvis haft i 2016 og tilmed 4 dygtige af slagen. En kæmpe tak for den store indsats skal lyde til Emma, Christian, Jens og Jill. I har alle været med til at give de tilmeldte børn en god oplevelse igennem 2016.

Vi har også i årets løb haft besøg af FCM spillere, dette var igen en stor succes, og igen var der stor opbakning til arrangementet. At få besøg af FCM spillere er bare én af de fordele, vi har ved at være i FCM klubsamarbejdet. I Koldby Hørdum IF har vi en af de mest ihærdige og engagerede FCM repræsentanter i Bo Nielsen. Med en sådan repræsentant kan vi altid være sikker på at komme i første række, når oplevelser og arrangementer fordeles fra FCM. Dette skal der naturligvis også lyde en stor tak for.

I forbindelse med FCM klubsamarbejdet var der også en anden begivenhed i årets løb.

Ungdomsudvalget inviterede til kamp på MCH Arena. Der var stor interesse for dette tilbud, så to busser med plads til i alt 115 personer blev fyldt til sidste plads og drog afsted til kampen i Herning. Det er en fornøjelse for ungdomsudvalget at arrangere noget, når det så viser sig, at der er så stor opbakning.

Året 2016 blev også året hvor Koldby Idrætspark blev realiseret og indviet. Vi ønsker alle i Koldby og omegn tillykke med dette anlæg. Vi er ikke i tvivl om, at det også vil give et løft til ungdomsfodbolden og foreningslivet generelt i området. De bærende kræfter i forbindelse med dette projekt har igennem en årrække gjort en kæmpe indsats. Det stykke arbejde er vi i ungdomsdelingen meget taknemmelige for. Dette anlæg er det flotteste og mest anvendelige for mange forskellige foreninger i miles omkreds.

Vi havde i perioden 2014-2015 tilknytning af DBU konsulent Jan Hansen. Året 2016 var så året, hvor vi skulle ”stå på egne ben” uden at have Jan Hansen, som virkelig er en kæmpe kapacitet at have i klubben. Både fysisk men endnu mere på det overordnede plan, hvor Jan var med til at sætte mange skibe i søen. Der er ingen tvivl om, at han ved sin tilstedeværelse har været med til at holde disse skibe flydende. Vi har i 2016 holdt rigtig mange af skibene flydende, men må også erkende, at nogen af dem desværre er gået til bunden. Vi har forsøgt at holde de mest værdifulde flydende. Det synes vi, er gået meget godt. Vi ville naturligvis gerne have kunne sige, at der ikke var nogen ændring fra 2014-2015, men her må vi konstatere, at Jan er så stor en kapacitet, at vi ikke har kunnet køre uændret videre. Vi er utrolig glade for at have haft Jan tilknyttet, og de ting vi har ført videre har virkelig givet god energi i klubben.

Vi er som langt de fleste mindre klubber til tider udfordret af små årgange, så derfor er vi i nogen årgange nødt til at slå to årgange sammen. Dette er vi ikke bange for, da vi har et glimrende eksempel på dette i vores nuværende U11/U12 årgange. Denne sammenlægning har været en fordel for både de øvede og mindre øvede spillere på disse to årgange. Dette er formentlig en model, som vil blive anvendt igen, men det vil blive vurderet fra årgang til årgang. Vores mål er, at der skal være hold til alle, som ønsker at spille fodbold i Koldby Hørdum IF.

Vi er på pige siden som bekendt en del af FC Thy piger. Vi er overbeviste om, at dette er den rigtige løsning. Vi er en del af dette samarbejde for at give pigespillere fra vores område muligheden for at spille fodbold, også når spilleformerne går til 8- og 11. mands. Vi er klar over, at der også er udfordringer ved et sådan samarbejde, men for nuværende vurderes fordelene langt større end ulemperne, så derfor er vi stadig en del af FC Thy piger. Vi har i klubben to repræsentanter i FC Thy pigers samarbejdsudvalg, Claus Hedegaard og Ole Gade. Vore to repræsentanter gør et kæmpe stykke arbejde for vore pigespillere. Tusind tak for dette store engagement og arbejde.

Ovenstående var et lille tilbageblik på året, der snart går på hæld. Ungdomsafdelingen i Koldby Hørdum IF vil gerne ønske alle en glædelig jul, samt et lykkebringende nytår.

Vi ser frem til et 2017 fyldt med gode oplevelser og mange gode timer sammen. Der er valg til ungdomsudvalget i januar 2017, så har du lyst til at være med til at forme fremtiden for Koldby Hørdum IF, er der også plads til dig.

Godt nytår fra ungdomsudvalget i Koldby Hørdum IF